ads bit

Pages

Monday, September 3, 2018

တကယ္ဆာမွ စားေနာ္

တကယ္ဆာမွ စားေနာ္

Category
က်န္းမာေရး ဆိုင္ရာဗဟုသုတမ်ား
        မဆာဘဲနဲ႔ အလကားေနရင္း မုန္႔ေကာက္ဝါးေနတာ အဆြယ္ေကာင္းလို႔ မုန္႔ဆိုင္ ပါသြားတာ အလုပ္ေစာၿပီးလို႔ ထမင္း ေစာစားလိုက္တာေတြက ေသြးတြင္းအခ်ိဳဓာတ္ကို မမွန္မကန္ျဖစ္ေစၿပီး ေရ႐ွည္မွာ က်န္းမာေရး ထိခိုက္ေစပါသတဲ့။
          အစားအစာကို ဆာေနတဲ့အခ်ိန္မွာ တကယ္လိုအပ္တဲ့အခ်ိန္မွာ စားတာ အေကာင္းဆံုးလို႔ သုေတသနပညာရွင္ေတြက အၾကံျပဳထားပါတယ္။ ဒါဆို သိပ္ဆာေနမွ စားရမွာလား။ အဲဒီလိုလည္း မဟုတ္ပါဘူး။ နည္းနည္းေလး ဗိုက္ဟာလာတဲ့အထိ သည္းခံေစာင့္ေပးျခင္းျဖင့္ ခႏၶာကိုယ္နဲ႔ အခ်ိတ္အဆက္မိမိေလးျဖစ္ေအာင္ စားေပးေစလိုပါတယ္။
          မဆာဘဲနဲ႔ စားတဲ့အခါ နဂိုက ခႏၶာကိုယ္ေသြးထဲမွာ ေသြးတြင္းအခ်ိဳဓာတ္ မ်ားေနၿပီးသားပါ၊ ေသြးထဲက အခ်ိဳဓာတ္ မ်ားေနတာကိုမွ ကိုယ္ကထပ္ၿပီး ကစီဓာတ္ အခ်ိဳဓာတ္ ထပ္ထည့္တဲ့အခါ အခ်ိဳဓာတ္ေတြ ေဆာင့္တက္သြားၿပီး ေရရွည္မွာ အဝလြန္တာနဲ႔ ဆီးခ်ိဳေရာဂါေတြဆီ ဦးတည္ေနပါတယ္။
          သိပ္မဆာဘဲနဲ႔ ထမင္းစားခ်ိန္ မေရာက္ေသးဘဲနဲ႔ အခ်ိဳရည္ေသာက္တာ၊ မုန္႔စားတာကလည္း ဘာမွအေထာက္အကူမျပဳဘဲ ဆိုးက်ိဳးသာ ေပးႏိုင္ေနမွာ ျဖစ္ပါတယ္။

>>    ဒီေတာ့ ဘယ္လိုစားမလဲ?
●        မနက္စာကို အဝစားပါ။
●        ေန႔ခင္းစာနဲ႔ မနက္စာၾကားမွာ ဘာမွမစားပါနဲ႔။
●        နည္းနည္းဆာလာရင္ မခ်ိဳတဲ့အသီးတစ္ခုခု ေကာက္ဝါးပါ။ ေရေသာက္ပါ၊
●        ေန႔ခင္းေရာက္ၿပီး အသင့္အတင့္ ဗိုက္ဆာလာတာ ေသခ်ာမွ ထမင္းခ်ိဳင့္ ဖြင့္ပါ။
●        ေန႔ခင္း သံုးနာရီေလာက္မွာ အသီးေဖ်ာ္ရည္တစ္ခုခု ေသာက္ႏိုင္ပါတယ္။ ညစာကို ပ႐ိုတင္း အသားဓာတ္နဲ႔ အသီးအရြက္ မ်ားမ်ားပါဝင္ပါေစ။
          ဒီလို ဆာမွ စားမလား၊ မဆာခင္ အားနာလို႔ ေစာေနလို႔ ဟိုဒီသြားရမို႔ ႀကိဳစားမလား။ မိမိရဲ႕ေရြးခ်ယ္မႈက ကိုယ့္ရဲ႕ ေရရွည္က်န္းမာေရးကို ဆံုးျဖတ္သြားမွာ ျဖစ္ပါတယ္။ သူ႔အခ်ိန္နဲ႔သူ မွန္မွန္စားျခင္းျဖင့္ မွန္ကန္တဲ့ အစာေခ်လုပ္ငန္းနဲ႔ ေသြးတြင္းအခ်ိဳဓာတ္ ကေမာက္ကမျဖစ္တာကို ကာကြယ္ၾကရေအာင္။
ဂ်ီပီငွက္ (ေဆး/မန္း)

No comments:

Post a Comment